Längtar ut i världen


Så här ser det ut i Stockholm idag.. (jag jobbar)!





Filippa K - Fall/ Winter 2011



Jag ser fram emot att spana in Filippa K's höstnyheter. Såg att en del redan kommit i butik. Jag är väldigt nyfiken på klänningen ovan. Känns som en perfekt outfit för höstdagar på kontoret. Ett plus är att den är grå. Jag äger säkert 10-15 st svarta klänningar från Filippa K så det hade varit perfekt att komplettera med en grå...


Att återgå till bekväm form

Kommer på mig själv med att ständigt titta på gamla bilder och önska att jag fortfarande var lika smal och vältränad. 6 kg har jag gått upp de senaste 5 åren. Kanske inte låter så mycket och jag är väl medveten om att jag inte på något sätt är överviktig men jag trivs helt enkelt inte. Jag hade bättre självförtroende, var piggare & starkare och hade inte alls samma klädproblem då som nu.

Det kommer med all säkerhet inte att bli lätt att klippa de här kilona men nu ska dom bort! För 5 år sedan var jag student. Med ett fast jobb och annan vardag har det skett vissa förändringar som jag tror all ligger till grund för min viktuppgång:

- Jag dricker mer alkohol. Första steget blir att begränsa till fredag samt lördag dvs. inget drickande under veckorna.

- Jag slarvar med frukosten. Inte så att den uteblir men istället för att äta gröt hemma blir det en smörgås på jobbet. Detta är en enkel förändring. Gröt varje morgon!

- Det bjuds på fika/godis på jobbet. Jag måste helt enkelt tacka nej!

- Jag rör mig mindre. Back in the days tog jag alltid en PW/jogg på minst 45 min/ dag. Är jag duktig sker detta numera 4 gr/vecka vilket är på tok för lite. 45 min ska jag få in varje dag. Jag behöver dessutom styrketräna armar, rygg, mage och bröst. Mjukstartar med minst 1 g /vecka.

- Jag äter mer godis. Jag kommer inte att sätta något mål som innebär att sluta med detta då jag av principskäl inte gillar sådant trams. Istället får det bli som med alkoholen. Ett fredag- och lördagsnöje.

Ovanstående 5 åtgärder får bli mitt första ryck i att komma ner till min målvikt på 55kg. Jag kommer att köra en månad och därefter utvärdera resultatet och ev. lägga till mer träning och ändra kosten. Jag tycker förvisso själv att jag äter bra. En variationsrik kost där jag får i mig proteiner, kolhydrater och alla vitaminer som jag behöver.

Ikväll ska jag även ta mina mått. Det jag kommer att mäta är midja, stuss, bröst och lår. När jag vägde mig på morgnen igår visade vågen 61 kg. Målet är alltså 55 kg. Jag kommer att använda bloggen som lite motivation.

Wish me good luck :-)


RSS 2.0